35.6 C
Craiova
joi, 30 iunie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaInternationalȘeful NATO anunță planuri pentru o prezență militară majoră permanentă pe flancul estic

Șeful NATO anunță planuri pentru o prezență militară majoră permanentă pe flancul estic

Comandanţii militari NATO elaborează planuri de desfăşurare a unei forţe militare permanente de amploare pe flancul estic al alianţei, care ar fi capabilă să înfrunte o armată invadatoare, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a declarat într-un interviu pentru ziarul britanic Sunday Telegraph că alianţa se află „în mijlocul unei transformări foarte fundamentale”, care va reflecta „consecinţele pe termen lung” ale acţiunilor preşedintelui rus Vladimir Putin.

„Indiferent când, cum, războiul din Ucraina se termină, războiul a avut deja consecinţe pe termen lung pentru securitatea noastră”, a declarat şeful NATO pentru ziarul duminical, potrivit DPA şi Reuters, preluate de Agerpres.

„NATO trebuie să se adapteze la această nouă realitate. Şi asta este exact ceea ce facem (…) Ceea ce vedem acum este o nouă realitate, o nouă normalitate pentru securitatea europeană. Prin urmare, le-am cerut acum comandanţilor noştri militari să ofere opţiuni pentru ceea ce numim o resetare, o adaptare pe termen mai lung a NATO”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, care a anunţat recent că îşi va prelungi cu un an mandatul în fruntea organizaţiei, a mai spus în interviu că deciziile privind resetarea vor fi luate la un summit al NATO care va avea loc la Madrid în iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS