10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalCoreea de Nord, atac la Joe Biden: „Un bătrân senil” și „slab”

Coreea de Nord, atac la Joe Biden: „Un bătrân senil” și „slab”

Coreea de Nord a lansat prin intermediul presei sale de stat un atac împotriva preşedintelui american Joe Biden, catalogat drept „bătrân senil” şi „slab” pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina, scrie Digi24.

 Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmaşul yankeilor, un maestru al agresiunii şi al conspiraţiei”, a scris agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA într-un comentariu publicat sâmbătă. ”S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultăţile sale intelectuale şi că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenţei unui bătrân senil”, a continuat KCNA referindu-se la Biden. ”Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere”, a adăugat aceasta.

Phenianul susţine în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puţinii săi aliaţi, şi acuză Washingtonul că se află „la originea” crizei actuale. Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict ”a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului” şi a afirmat că ”pierzătorul final” al crizei vor fi Statele Unite, consemnează şi EFE.

Acest comentariu de opinie publicat sâmbătă de agenţia de stat KCNA, semnat de Kim Myong Chol, se referă la SUA şi la alte ţări occidentale ca fiind „autorii agresiunii care a provocat violenţă, război, dezastru umanitar şi instabilitate” în fosta Iugoslavie, Afganistan şi Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS