30.1 C
Craiova
joi, 26 mai, 2022
Știri de ultima orăPoliticaMinistrul rus de Externe susține că întâlnirea cu secretarul de stat american s-a încheiat cu un acord

Ministrul rus de Externe susține că întâlnirea cu secretarul de stat american s-a încheiat cu un acord

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că întâlnirea cu secretarul de stat american Antony Blinken s-a încheiat cu un acord între cele două părți. Înaltul diplomat de la Moscova a precizat că SUA vor răspunde săptămâna viitorare, în scris, la cerințele de securitate ale Rusiei. 

„Am discutat astăzi despre Ucraina. Colegii noștri americani au încercat încă o dată să pună în prim plan problemele de la granița dintre Rusia și Ucraina, au încercat să condiționeze orice altceva de necesitatea așa-zisei dezescaladare. Dar s-au încheiat (discuțiile – n.r.) cu un acord că săptămâna viitoare vom primi răspunsuri scrise la toate propunerile noastre”, a declarat Lavrov reporterilor.

Lavrov i-a spus lui Blinken că nu se aștepta la o evoluție a situației

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a strâns mâna cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov în debutul întâlnirii, înainte ca cei doi diplomați să se așeze la discuții.

Lavrov i-a spus lui Blinken că nu se aștepta la o evoluție a situației tensionate în cadrul discuțiilor de la Geneva.

„Propunerile (noastre) sunt extrem de concrete și așteptăm răspunsuri la fel de concrete”, a afirmat Lavrov, potrivit Reuters.

„Acesta este un moment critic. Ai dreptate: nu ne așteptăm să rezolvăm diferențele noastre aici astăzi”, i-a răspuns Blinken în remarcile sale de deschidere.

„Dar sper și mă aștept că putem testa dacă calea diplomației, a dialogului, rămâne deschisă”

„Dar sper și mă aștept că putem testa dacă calea diplomației, a dialogului, rămâne deschisă. Ne angajăm să mergem pe acea cale, să rezolvăm divergențele în mod pașnic și sper să testăm această propunere astăzi”, a adăugat Blinken.

De asemenea, şeful diplomaţiei americane a avertizat că în caz de invazie va urma un răspuns „unit, rapid şi sever” din partea Occidentului, însă a data asigurări că Statele Unite continuă să caute o soluţie diplomatică.

Întrebat de CBS News dacă Rusia a fost intimidată de Ucraina, ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a afirmat la sosirea la discuțiile de la Geneva că „nu ne este frică de nimeni, nici măcar de SUA”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Carte dedicată Holocaustului și antisemitismului, scrisă de elevi și...

Ambasada Germaniei la București, Ambasada Statului Israel la București,...

ȘTIRI GdS