8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn pofida unei posibile alianțe la nivel local, USR Dolj va sprijini proiectele PNL Craiova

În pofida unei posibile alianțe la nivel local, USR Dolj va sprijini proiectele PNL Craiova

Reprezentanții USR Plus Dolj și-au făcut publice, astăzi, punctele de vedere în ceea ce privește noul Guvern format ieri, dar și despre o posibilă alianță la nivel local, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru ei, ieri, a fost cel mai trist moment din istoria României. Susțin că au rămas singurul partid cu valori liberale și că nu se vor abate de la misiunea lor de a moderniza județul Dolj. Sperau la o delimitare la nivel, dar acest lucru nu pare posibil după declarațiile celor de la PNL Dolj. Dar, în ciuda celor întâmplate, consilierii USR vor sprijini în continuare proiectele și propunerile PNL Dolj, atâta timp cât ele sunt făcute pentru binele craiovenilor. Situația actuală, spun membrii partidului, poate fi benefică pentru USR, pentru că o parte din alegătorii dezamăgiți de PNL vor veni către ei.

,,Ieri, am asistat la cel mai trist moment din istoria post-decembristă a României, reprezentat de refacerea PSD-ului. Ceea ce s-a petrecut timp de 32 de ani pe sub masă, ieri a fost declarat în văzul tuturor. Această frăție a hoției este motivul pentru care România este subdezvoltată și pe ultimul loc din Uniunea Europeană la toate capitolele. PNL a trădat votul cetățenilor și a devenit prin acțiunile sale o rușine națională.

Oricât ar încerca să se scuze și să transmită public că această coaliție toxică reprezintă, de fapt, interesul național, noi știm realitatea și adevărata miză. Mizele sunt reprezentate de numirea procurorilor, disimularea banului public de către clientela de partid, precum și deblocarea tuturor reformelor. Această șleahtă de impostori sau mai bine zi de meseni participă la o cununie împotriva naturii, al cărei naș este chiar premierul Grivco, întâiul impostor al țării, domnul președinte Klaus Iohannis, care a trădat 6 milioane de voturi”, spune Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj.

USR Dolj spera la o delimitare locală

Cei de la USR Dolj s-ar fi așteptat la o delimitare la nivel local, dar în urma părerilor prezentate de PNL Craiova, ieri, au ajuns la concluzia că acest lucru nu se va întâmpla și că PNL nu mai are nicio treabă cu valorile liberale. Sunt siguri că această guvernare va fi catastrofală pentru țară și pentru cetățeni. 

,,În ultimele zile vedem cum PNL umblă din stânga-n dreapta, exact ca o găină fără cap. Am văzut ieri discursul unui parlamentar PNL de Dolj. Ne transmitea că este normal să faci compromisuri în politică. Și tot ieri, am văzut o declarație a PNL Craiova, prin care ne este comunicat faptul că va curge lapte și miere în municipiul Craiova și aceasta va fi o guvernare de succes. Nimic nu poate să fie mai fals, iar această guvernare încropită în jurul ciolanului va fi catastrofală pentru noi ca țară și pentru noi ca cetățeni.

M-aș fi bucurat să văd o delimitare și la nivel local față de coaliția de la centru, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Începând de ieri, liberalismul nu mai are oficial nicio legătură cu PNL. USR reprezintă singurul partid de dreapta, democratic și pro-european, singurul partid care îmbrățișează valorile liberale”, spune Cezar Drăgoescu, președinte USR Dolj.

USR susține în continuare proiectele PNL, benefice craiovenilor

Consilierii USR vor susține proiectele PNL, care sunt făcute pentru binele cetățenilor. Nu au de ce să se împotrivească, dar așteaptă să vadă și ce poziție vor lua cei de la PNL Dolj.

,,Cel puțin din partea noastră există deschidere, drept dovadă și în ședința de ieri noi le-am susținut toate proiectele de amendamente ale PNL-ului. Atâta timp cât ele sunt benefice pentru cetățeni, noi nu ne vom împotrivi, doar de dragul de a ne împotrivi. Din partea noastră există deschidere, acum, din partea PNL-ului rămâne de văzut. Rămâne de văzut și ce direcție vor lua local pentru că situația este cea care este, avem un Guvern PSD-PNL. Majoritatea locală, vrem nu vrem, a fost PSD-PNL, deci rămâne de văzut”, spune Eduard Cîrceag, consilier local USR.

A câștigat PNL formând o alianță cu PSD?

Cei de la USR Dolj nu înțeleg de ce, la nivel național, PNL a ales să se alieze cu PSD, pierzând mai multe ministere, fără Florin Cîțu prim-ministru, când ei au cerut doar înlăturarea lui Cîțu și să revină la guvernare.

,,Au un scop comun, banii și privilegiile. Nu mai contează doctrina, principiile. Pentru ei totul este tranzacțional și vor tranzacționa cu cine oferă mai mult. De ce PNL a preferat să meargă într-o alianță cu PSD, în condițiile în care au obținut mai puține ministere, fără Cîțu prim-ministru, iar USR tot ce a cerut a fost să renunțe la Cîțu și să revenină la guvernare în formula în care PNL avea mai multe ministere. Nu mai vorbesc că erau ministere mai importante”, spune Cosmin Poteraș, senator USR.

Alegătorii PNL dezamăgiți se vor îndrepta spre USR

,,Sunt foarte mulți oameni dezamăgiți pentru că au votat PNL în alegeri și o să vină către noi, ca poziționare. Dar nu am avut niciun fel de discuție, în sensul de a primi oameni din zona PNL la noi în partid sau invers. Însă, noi suntem deschiși pe partea dreaptă a politicii să colaborăm cu oamenii verticali, care își asumă reformarea României”.

De asemenea, obiectivul principal al USR Dolj pentru următorii doi ani este extinderea și către mediul rural, pentru că sunt conștienți că nu sunt suficient de puternici acolo, dar nici nu sunt un partid rupt de realitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS