24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăPoliticaInternationalBiden acuză Rusia că încearcă să perturbe alegerile din SUA

Biden acuză Rusia că încearcă să perturbe alegerile din SUA

Preşedintele SUA a reproşat marţi Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ”dezinformării”, potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP.

”Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre”, a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus „are o problemă reală. Este la conducerea unei economii care are arme nucleare. Are şi puţuri cu petrol şi nimic altceva”, a menţionat Joe Biden. Biden a mai adăugat: „aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea”.

Preşedintele SUA şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la intensificarea atacurilor cibernetice. S-a arătat ingrijorat inclusiv de ”ransomware”. Ransomware constă în introducerea în reţele a unui program pentru a-i cripta datele, cerând apoi o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul decriptării.

„Dacă ne aflăm în război, într-un adevărat război armat, cu o altă mare putere, aceasta va fi din cauza unui atac cibernetic”; a spus preşedintele SUA.

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri ”de mijloc de mandat”. În care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS