27.8 C
Craiova
joi, 5 august, 2021
Știri de ultima orăPoliticaEuropa(VIDEO) Iohannis: Cu NATO, România, dar și Estonia sunt mai bine protejate

(VIDEO) Iohannis: Cu NATO, România, dar și Estonia sunt mai bine protejate

-

Președintele României, Klaus Iohannis, se află miercuri în Estonia pentru a discuta despre combaterea pandemiei. Iohannis a susținut un discurs comun cu președintele din Estonia, în care a subliniat rolul NATO pentru cele două țări.

„Prin deciziile de la summitul NATO din 14 iunie România și românii sunt mai bine protejați. Pentru statele noastre relația transatlantică este puternică. Nu este una doar de tip diplomatic sau economic, ci reprezintă baza democrațiilor noastre, care se bazează pe valori.

Aș menționa ceva ce a spus președintele Joe Biden: din păcate în lume sunt mai puține democrații și mai multe autocrații. E obiectivul nostru să păstrăm democrația.  NATO să rămână împreună cu SUA și UE, acolo unde este și vârful de tehnologie.

În acest sens e evident că trebuie să lucrăm la un nou concept strategic. Cel vechi datează din 2010 și trebuie să ne adaptăm. Fără asta nu vom putea performa așa cum ne dorim cu toții.

Faptul că summitul a avut loc e vestea cea mai bună pe care au putut să o primească națiunile noastre. România, dar și Estonia sunt mai bine protejate”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Finalul unei ere! Lionel Messi s-a despărțit, oficial, de...

Lionel Messi nu mai semnează cu Barcelona! Deși părea că...

ȘTIRI GdS