17.6 C
Craiova
vineri, 22 septembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalUE nu a reînnoit comanda pentru AstraZeneca dincolo de luna iunie

UE nu a reînnoit comanda pentru AstraZeneca dincolo de luna iunie

Comisarul European pentru piața internă a UE a anunțat duminică faptul că Bruxelles-ul nu a reînnoit comanda sa pentru vaccinurile contra Covid-19 ale AstraZeneca dincolo de luna iunie, când expiră contractul, transmite Reuters.

”Nu am reînnoit comanda după luna iunie. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Breton, adăugând că a fost ”un vaccin foarte bun”.

Pe 26 aprilie, Comisia Europeană anunța că a demarat acțiuni juridice contra AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul pentru furnizarea de vaccinuri contra Covid-19 și nu a avut un plan ”viabil” pentru asigurarea la timp a livărilor.

Imunizarea cu produsul AstraZeneca a fost afectat și de efectele secundare ce pot apărea, în cazuri foarte rare, după vaccinare.

România a donat și a revândut o parte din dozele AZ către R. Moldova

Începând de sâmbătă, majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca din România au alocat ser de la compania Pfizer. În România, până sâmbătă se vaccinaseră circa 427.000 de persoane cu AstraZeneca, dintre care 209.000 cu două doze.

Lipsa de interes pentru acest vaccin a permis României să doneze sau să revândă Republicii Moldova sute de mii de doze AstraZeneca.

Comisia Europeană a aprobat un nou contract cu Pfizer și BioNTech ce garantează blocului comunitar 1,8 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19, a anunțat sâmbătă șefa CE, Ursula von der Leyen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS