22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPutin, de Ziua Victoriei: Rusia își va apăra cu fermitate interesele

Putin, de Ziua Victoriei: Rusia își va apăra cu fermitate interesele

Rusia îşi va apăra întotdeauna „cu fermitate” interesele naţionale, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor care marchează victoria sovietică asupra Germaniei naziste, denunţând întoarcerea în lume a ideologiilor rasiste şi „rusofobe”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Rusia apără fără încetare dreptul internaţional. În acelaşi timp, ne vom apăra cu fermitate interesele naţionale şi vom asigura securitatea poporului nostru”, a spus el, în faţa a sute de militari în uniformă în Piaţa Roşie.

Potrivit lui Putin, idei provenite de la nazism „sunt actualizate”, denunţând revenirea „unor discursuri rasiste, superiorităţii naţionale, antisemitismului şi rusofobiei”.

Peste 12.000 de militari, precum şi 190 de vehicule şi sisteme de armamente au început să defileze la sfârşitul discursului în faţa şefului statului şi unui public format din oficiali şi veterani pentru această paradă tradiţională care marchează victoria asupra nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ceremoniile de 9 Mai din Rusia, care înseamnă defilări militare în principalele oraşe, sunt un moment de comuniune patriotică dedicat celor circa 20 de milioane de sovietici ucişi în timpul conflictului. Conform institutului de sondare a opiniei publice Vtsiom, pentru 69% dintre ruşi, aceasta este principala zi de sărbătoare a anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS