3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaMyanmar: Win Htein, un apropiat al liderei Aung San Suu Kyi, arestat

Myanmar: Win Htein, un apropiat al liderei Aung San Suu Kyi, arestat

Win Htein, un apropiat al liderei Aung San Suu Kyi, îndepărtată de la putere la începutul acestei săptămâni printr-o lovitură de stat militară, a fost arestat vineri dimineaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al partidului Liga Naţională pentru Democraţie (LND).

Win Htein, în vârstă de 79 de ani,”a fost arestat la casa fiicei sale” din Yangon, capitala economică a ţării, a scris pe Facebook Kyi Toe, purtătorul de cuvânt al LND, conform Agerpres.

„Mă aştept să fiu arestat, dar nu sunt îngrijorat“

„Mă aştept să fiu arestat, dar nu sunt îngrijorat. Suntem obişnuiţi cu lupta paşnică”, a declarat miercuri la RFI acest veteran al NLD. Acesta a luptat mult timp alături de Aung San Suu Kyi şi a petrecut mai bine de douăzeci de ani (1989 – 20100) în detenţie în perioada în care junta militară era la conducerea ţării.”Solicităm comunităţii internaţionale să ne susţină lupta pentru democraţie (…) armata trebuie să recunoască rezultatele alegerilor legislative din noiembrie”, câştigate covârşitor de NLD.

Armata şi-a justificat lovitura de stat susţinând că aceste alegeri au fost afectate de nereguli

Armata şi-a justificat lovitura de stat susţinând că aceste alegeri au fost afectate de nereguli, în timp ce observatorii internaţionali nu au înregistrat probleme majore în timpul sondajului.

Luni, militarii au pus capăt brusc fragilei tranziţii democratice într-o ţară care a trăit deja sub conducere militară de aproape 50 de ani după obţinerea independenţei în 1948.

Aung San Suu Kyi, arestată luni, a fost acuzată de încălcarea legislaţiei de import-export

Aung San Suu Kyi, în vârstă de 75 de ani, arestată luni, a fost acuzată de încălcarea legislaţiei de import-export, iar poliţia a cerut menţinerea ei în detenţie până pe 15 februarie.

Armata a ordonat furnizorilor de internet să blocheze accesul la Facebook, un instrument vital de comunicare în Myanmar.

Pe străzi nu au avut loc demonstraţii majore împotriva loviturii de stat, teama de represaliile continuând să fie puternică în rândul populaţiei. Semne ale rezistenţei s-au răspândit însă pe străzi şi pe reţelele de socializare. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS