22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDivergențe pe punctul de pensie/Hunor, UDMR: Nu există un acord pentru înghețarea pensiilor

Divergențe pe punctul de pensie/Hunor, UDMR: Nu există un acord pentru înghețarea pensiilor

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că nu există în coaliție un acord pentru înghețarea pensiilor în acest an. „Nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct”, a spus liderul UDMR luni.

Afirmațiea vine în contrast cu ce a spus anterior, în aceeași zi, prim-ministrul Florin Cîțu. Vicepremierul a precizat că va exista o creștere împărțită pe patru ani de zile.

Întrebat dacă susține înghețarea pensiilor în 2021 și dacă s-a discutat în coaliția de guvernare acest subiect, liderul UDMR, Kelemen Hunor a afirmat: “Nu s-a discutat niciun moment așa ceva.
Va exista așa cum este în programul de guvernare o creștere împărțită pe patru ani de zile. De înghețare nu am vorbit niciun moment.

Nu există niciun acord pe înghețarea pensiilor. În programul de guvernare și în discuțiile de dinainte de a forma Guvernul, noi am luat un angajament că pensiile vor crește 4 ani de zile, în acel procent de 40 și ceva la sută, cum este în lege, nu într-un an, doi.

Nu am discutat și nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct”.

Kelemen Hunor susține eliminarea tuturor pensiilor speciale. „Altă variantă nu pot să susțin”.

Astăzi, premierul Florin Cîțu sugera că nu va mai exista o creștere a punctului de pensie anul acesta.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

Acesta declarase anterior că, în ceea ce privește pensiile, “trebuie să ne uităm pe termen lung”.

Șeful liberal al Executivului, Florin Cîțu, declara, săptămâna trecută, întrebat despre discuțiile din coaliție pe bugetul pentru 2021, că „nu sunt tensiuni”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS