11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPolitica(VIDEO) Ministrul Justiției vrea creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, astfel încât aceștia să nu se mai poată pensiona la 48 de ani

(VIDEO) Ministrul Justiției vrea creșterea vârstei de pensionare pentru magistrați, astfel încât aceștia să nu se mai poată pensiona la 48 de ani

-

Ministerul Justiției va propune creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât să nu mai existe situații în care judecători sau procurori să se pensioneze la 48 de ani. Anunțul a fost făcut joi de noul ministru al Justiției, Stelian Ion.

„Sunt îngrijorat de numărul mare de cereri de pensionare. Vom propune creșterea vârstei de pensionare, astfel ca un magistrat să nu mai poată ieși la pensie la 48 de ani”, a spus Stelian Ion, în prima sa conferință de presă de la numirea în funcția de ministru al Justiției, potrivit HotNews.

Ultimele două astfel de cazuri sunt cele ale fostului șef al DNA Călin Nistor și fostului procuror general Tiberiu Nițu, pentru care președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de pensionare. Nițu are 49 de ani, iar Nistor, 50 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS