14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCiucă: ”Starea de alertă va fi prelungită”

Ciucă: ”Starea de alertă va fi prelungită”

Starea de alertă în România va fi prelungită, iar hotărârea de guvern în acest sens va include aceleași măsuri prevăzute de actul normativ anterior, a declarat joi premierul interimar Nicolae Ciucă. „Guvernul interimar nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă, în care negăsim”, a spus el.

El a anunțat că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

„E o analiză la nivelul Comitetutului de specialitate care analizează toate aceste asptecte ce vor determina decizii la nivel guvernamental. Guvernul interimar pe care îl conduc în aceste moment nu poate să ia decizii să modifice prea multe prevederi care se regăsesc în hotărârea privind starea de alertă. Ca atare, vom adopta, în următoarea şedinţă de Guvern, o hotărâre de Guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile și indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat Nicolae Ciucă.

În 12 noiembrie, Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile, începând din 14 noiembrie.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafar, declara vineri seara, la Digi24, că vine o perioadă dificilă, iar pericolul este ca în ianuarie-februarie să ajungem din nou la o creștere agresivă a cazurilor de COVID-19.
El spunea că va fi făcută o nouă analiză dacă se impun sau nu noi restricții care să fie impuse odată cu prelungirea stării de alertă, dar că un lockdonwn total, la nivel național, este însă exclus. Va fi preferată în continuare carantinarea zonală, afirma Arafat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS