17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaAlegeri în SUA / Joe Biden: Cifrele ne spun clar, vom câștiga aceste alegeri

Alegeri în SUA / Joe Biden: Cifrele ne spun clar, vom câștiga aceste alegeri

Alegeri în SUA. Candidatul democrat la președinție, Joe Biden, a dat dovadă de multă încredere în această dimineață, în timp ce campania sa se apropie de Casa Albă, informează Hotnews.ro.

„Nu avem încă o declarație finală de victorie, dar cifrele ne spun că este clar”, a spus Biden din Wilmington, Delaware. „Vom câștiga această cursă. Uită-te doar la ce s-a întâmplat de ieri. Cu douăzeci și patru de ore eram în urmă în Georgia, acum suntem în avans și vom câștiga acel stat. Acum douăzeci și patru de ore eram în urmă în Pennsylvania și vom câștiga Pennsylvania. Și acum suntem în față, dar câștigăm în Arizona, câștigăm în Nevada și, de fapt, avansul nostru tocmai s-a dublat în Nevada. Suntem pe drumul spre peste 300 de voturi electorale. Și uitați-vă la numerele naționale. Vom câștiga această cursă cu o majoritate clară, cu națiunea în spatele nostru”, a spus Biden.

Alegeri în SUA. Biden promite să acționeze în „prima zi” împotriva pandemiei Covid-19

În timp ce avansul lui Joe Biden asupra președintelui Trump continuă să crească în statele care încă nu au declarat un învingător, Biden a declarat vineri seară că, în timp ce așteaptă rezultatele finale ale alegerilor, „nu așteaptă și ca să facă treaba” pe probleme importante cu care se confruntă țară, potrivit CNN si AFP.

„Ieri, senatorul Harris și cu mine am avut întâlniri cu grupuri de experți în domeniul sănătății publice și al crizei economice cu care se confruntă această țară”, a spus Biden. „Pandemia, după cum știți și dumneavoastră, devine din ce în ce mai îngrijorătoare în toată țara. Cazurile sunt în creștere. Se crede că am putea vedea până la 200.000 de cazuri pe zi, iar numărul morților se apropie de 240.000. 240.000 de scaune goale în toată America”, a mai spus candidatul democrat la Casa Albă. Discursul lui Biden a venit în timp ce Statele Unite au stabilit un nou record când au depășit 125.000 de infecții cu coronavirus zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS