23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalClotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1

Clotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1

Clotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1, marți, la exact o lună de la alegerile locale. Decizia a fost luată de Tribunalul București și este definitivă.

Tribunalul București a respins toate cele 125 de contestații făcute de Daniel Tudorache, de consilieri PSD sau de angajați ai Primăriei.

Anunțul făcut de Clotilde Armand pe Facebook:

  • „După o lună de zile de la alegerile locale câștigate democratic de mine prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.
  • Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al primăriei care a girat tunurile PSD în toți acești ani o să plătească în fața Justiției. Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de devoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație.
  • Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărția Dvs. Începem treaba!”.

Clotilde Armand este ultimul din cei 7 primari aleși în Capitală la alegerile locale din 27 septembrie al cărui mandat este validat de instanță.

Reamintim că luni a fost validat de Curtea de Apel București mandatul lui Nicușor Dan în funcția primar general al Capitalei, decizia fiind definitivă. Instanța a respins ca fiind tardive cele 52 de apeluri depuse de reprezentanți ai PSD prin care era contestată validarea mandatului lui Nicușor Dan.

Clotilde Armand a câștigat scrutinul cu aproximativ o mie de voturi în fața primarului în exercițiu Daniel Tudorache. Mai exact, Clotilde Armand a obținut 36.455 de voturi (40,95%), iar Daniel Tudorache – 35.451 (39,82%). După ce Clotilde Armand l-a acuzt pe Tudorache de fraude la vot, PSD a atacat cu aceleași acuzații de fraudă și a cerut renumărarea voturilor sau reluarea scrutinului, solicitări respinse de birourile electorale.

Mandatul de primar al acesteia a fost validat în 15 octombrie de către Judecătoria Sectorului 1, dar decizia a fost atacată de Tudorache și de alți reprezentanți ai PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS