17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGabriela Firea a găsit vinovaţii pentru eşecul de la Bucureşti: apa caldă şi Victor Ponta

Gabriela Firea a găsit vinovaţii pentru eşecul de la Bucureşti: apa caldă şi Victor Ponta

Gabriela Firea şi-a recunoscut înfrângerea în alegeri. Firea acuză CET-urile şi pe Victor Ponta de diferenţa de 5% între ea şi Nicuşor Dan.

Gabriela Firea, învinsă în alegerile pentru Primăria Capitalei, spune că de vină pentru faptul că nu a existat o alianță între PSD, Pro România și ALDE pentru București este liderul Pro România, Victor Ponta. Firea spune că „artizanul distrugerii alianței de centru-stânga este Victor Ponta, care dorește să fie președintele țării”.

Diferenţa de 5 la sută între ea şi Nicuşor Dan, Gabriela Firea o pune pe seama ”apei calde” şi voalat, a fostului ei coleg Victor Ponta, care a avut propriul candidat la alegerile din capitală.

„Ministerul Energiei, deci de guvern. Au ţinut în revizie aceste CET-uri sau au livrat la presiune mică sau cantitate insuficientă numai pentru ai întoarce pe bucureşteni împotriva mea.

Întrebată cum răspunde criticilor lui Călin Popescu Tăriceanu, care o acuză că nu și-a dorit o alianță la alegerile locale cu ALDE și Pro România și că a provocat „dezastrul” din București, Gabriela Firea a spus:

„Cu toată dragostea, îl contrazic de această dată pe domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu pentru care am o stimă deosebită, noi ne-am dorit foarte mult o alianță în București: PSD-Pro România-ALDE-PPUSL. Din păcate, din motive care nu ne pot fi nouă imputate ne-au împiedicat să facem o astfel de alianță”.

„Cred, de fapt, că artizanul distrugerii alianței de centru-stânga în București este domnul Victor Ponta, cel care urmează o carieră politică personală, dorește să fie președintele țării. Îi incomodam foarte mult și pe dumnealui, nu doar pe domnul Nicușor Dan, dacă aș fi câștigat primăria, pentru că așa se spune, că primăria Capitalei este o trambulină pentru prezidențiale.

Am precizat că eu nu vizez să am o carieră politică în sensul candidaturii cu orice chip la prezidențiale și că mi-aș fi dorit să aduc o contribuție importantă la rezolvarea problemelor din București. Dacă nu o mai pot face ca primar general, o voi face cu prisosință și voi demonstra ca parlamentar”, a adăugat Gabriela Firea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS