24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban, despre revenirea la starea de urgenţă: “Nu există un astfel de scenariu

Orban, despre revenirea la starea de urgenţă: “Nu există un astfel de scenariu

Ludovic Orban a fost întrebat dacă există vreun scenariu care prevede revenirea la starea de urgenţă. Premierul a afirmat că situaţia este sub control şi nu există un astfel de scenariu.

“Nu există un astfel de scenariu. De cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar avem două săptămâni o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu este aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control” , a declarat Orban.

Premierul a afirmat că a fost limitată răspândirea virusului şi de două săptămâni există o tendinţă de uşoară descreştere a numărului de cazuri.

“Am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratament nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Deci, nu există aceste ipoteze”, a mai afirmat premierul.

Ludovic Orban a refuzat ca guvernul să adopte joi prelungirea stării de alertă, după ce a constatat că subalternii săi nu au obţinut în timp util avizul necesar de la Consiliul Legislativ, astfel că s-a convocat o nouă şedinţă de guvern pentru luni, cu doar doua zile înainte de expirarea actualei stări de alertă.

Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În contextul în care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, a anunţat că proiectul privind prelungirea stării de alertă nu are avizul Consiliului Legislativ, premierul Ludovic Orban a arătat că acesta va fi discutat luni. “Deci nu avem avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu avem avizul CES, nu o să putem să îl adoptăm azi, așa că luni va trebui să facem CNSU și o ședință de guvern ca să adoptăm prelungirea stării de alertă, după ce iniţial a vorbit de stare de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS