13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalGuvernul rus anunță declanșarea unei anchete privind spitalizarea lui Aleksei Navalnîi

Guvernul rus anunță declanșarea unei anchete privind spitalizarea lui Aleksei Navalnîi

Ministrul de interne al Rusiei a anunțat joi că va demara o anchetă privind spitalizarea politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi după ce acesta a fost internat în condiție critică în urma unei tentative de otrăvire, transmite Reuters.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este într-o comă indusă medical într-un spital din Berlin unde a fost transportat cu avionul sâmbătă după ce s-a prăbușit în timpul unui zbor dinspre orașul siberian Tomsk către Moscova.

Clinica germană care îl tratează a anunțat că examinarea medicală preliminară indică înspre otrăvire deși doctorii de la spitalul siberian unde Navalnîi a fost internat inițial contrazic diagnosticul.

Unitatea de transporturi din cadrul Ministerului de interne rus a anunțat că desfășoară o anchetă în fază incipentă după ce zborul lui Navalnîi a aterizat de urgență în orașul Omsk din Siberia, afirmând că a investigat camera de hotel unde acesta stătea în Tomsk și rutele pe care acesta s-a deplasat în oraș.

Autoritățile ruse au mai transmis că au analizat camerele de luat vederi din zonă precum și faptul că deocamdată nu au găsit medicamente sau alte substanțe potente.

Kremlinul a declarat săptămâna aceasta că nu dorește ca spitalizarea lui Navalnîi și circumstanțele care o înconjoară să îi afecteze relațiile cu occidentul după ce Franța, Germania, SUA și alte țări au cerut o anchetă, miniștrii statelor membre ale UE urmând să discute despre starea lui Navalnîi în cursul acestei săptămâni.

Anunțul Ministerului de interne rus vine după ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat marți că Kremlinul nu vede nevoia unei anchete, adăugând că este neclar de ce doctorii germani se „grăbesc” să vorbească despre o otrăvire.

Tot marți, președintele Dumei de Stat a ordonat unei comisii să ancheteze dacă forțe străine sunt în spatele posibilei otrăviri a lui Aleksei Navalnîi, într-o încercare de alimenta tensiunile cu Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS