12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaSpitalul Charité din Berlin anunţă că Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire

Spitalul Charité din Berlin anunţă că Aleksei Navalnîi prezintă urme de otrăvire

Medicii de la Spitalul Charité din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi prezintă „urme de otrăvire“, transmite Reuters.

Spitalul Charité din capitala germană a afirmat că substanţa găsită în corpul lui Aleksei Navalnîi nu este deocamdată cunoscută. De asemenea, a precizat că pacientului i s-a administrat atropină.

Sechelele pe termen lung „în particular asupra sistemului nervos nu pot fi excluse în acest stadiu“, se menţionează într-un comunicat al spitalului. Potrivit acestuia, starea lui Aleksei Navalnîi rămâne gravă, dar fără a exista un pericol acut pentru viaţa lui.

Navalnîi, vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin, s-a îmbolnăvit grav joi. Anturajul său susţine că a fost otrăvit şi a fost transportat sâmbătă în Germania pentru a fi tratat.

Biroul Federal de Investigaţii Criminale (BKA) din Germania a anunţat că Aleksei Navalnîi se află sub protecţia poliţiei. Aceasta este pusă la dispoziţie de statul german, în Spitalul Charité din Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS