17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban: În această săptămână luăm o decizie privind redeschiderea restaurantelor

Orban: În această săptămână luăm o decizie privind redeschiderea restaurantelor

Premierul Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat că în cursul săptămânii va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa și va fi luată o decizie.

„În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie pentru că se termină sezonul estival, perioada în care oamenii pot sta pe terase. De exemplu, la munte e greu să serveşti micul dejun pe terasă. E o temperatură scăzută şi va trebui să evaluăm şi să luăm nişte decizii”, a mai afirmat Orban.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat că liberalii vor discuta „individual” cu toţi parlamentarii pe tema moţiunii de cenzură pentru a-şi prezenta punctul de vedere, subliniind că, politic, „cu PSD nu avem ce discuta”.

„Noi vom discuta individual cu toţi parlamentarii, politic, cu PSD nu avem ce discuta, vom discuta individual cu toţi parlamentarii pentru a ne prezenta care este punctul nostru de vedere. (…) Suntem în discuţii, în negocieri cu formaţiunile, normal, cu care am avut înţelegeri de-a lungul timpului şi, de asemenea, negocieri individuale cu toţi parlamentarii. (…) Suntem cu 3 luni de zile înainte de alegerile parlamentare, românii hotărăsc cine va conduce România. În această perioadă Guvernul este implicat în lupta contra epidemiei (…), de asemenea, trebuie să pregătim şi pregătim începerea anului şcolar, elaborăm poziţia Guvernului privitoare la Acordul de parteneriat cu UE privitor la bugetul UE 2021-2027 (…) Obiectivul nostru este să nu treacă această moţiune”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL.

El a adăugat : „Să vii să depui o moţiune de cenzură cu 3 luni înainte de alegeri mi se pare un gest lipsit complet de responsabilitate, un gest politicianist”.

„Somez din nou PSD să nu-şi bată joc de democraţie, să nu-şi bată joc de România şi să oprească procedura moţiunii până la decizia Curţii Constituţionale”, a transmis Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS