25.9 C
Craiova
vineri, 18 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Politica International Administrația Trump ajută cu 35 de milioane de dolari victimele traficului de persoane

Administrația Trump ajută cu 35 de milioane de dolari victimele traficului de persoane

Administrația Trump a anunțat marți acordarea a peste 35 de milioane de dolari ale Departamentului de Justiție pentru organizațiile care oferă locuințe și protecție victimelor traficului de persoane, potrivit nytimes.

Procurorul General William Barr și consilierul prezidențial Ivanka Trump au anunțat aceste granturi în cadrul unui eveniment de la Casa Albă la care au participat victime ale traficului de persoane și organizațiile care luptă împotriva acestui flagel.

William Barr a descris traficul de persoane a fi „un flagel diabolic” și a mulțumit președintelui Trump și fiicei sale Ivanka pentru efortul de a pune capăt traficului de persoane și de a ajuta supraviețuitorii.

Dincolo de sprijinul financiar, Barr a declarat că departamentul său va face tot ce este posibil pentru a „investiga, judeca și pedepsi” traficanții de persoane.

Ivanka Trump a catalogat traficul de persoane drept „cea mai gravă încălcare a drepturilor omului”. A spus că evenimentul de la Casa Albă a fost o „celebrare” a efortului administrației și a participanților în lupta cu traficul, precum și o oportunitate de a auzi poveștile victimelor.

Banii pot fi folosiți și pentru a ajuta victimele să găsească locuințe și permanente

Cele 35 de milioane de dolari în granturi de asistență pentru victimele traficului de ființe umane sunt furnizate de Biroul pentru Victimele Criminalității din cadrul Departamentului Justiției pentru a oferi locuințe și servicii supraviețuitorilor traficului de persoane.

Granturile vor fi distribuite către 73 de organizații din 33 de state pentru a asigura între 6 și 24 de luni de asistență tranzitorie sau de scurtă durată, inclusiv plătirea chiriei, utilităților sau alte cheltuieli aferente, transmite Casa Albă.

De asemenea, banii pot fi folosiți și pentru a ajuta victimele să găsească locuințe permanente, să obțină un loc de muncă și să primească instruire profesională și consiliere.

Ivanka Trump a declarat că pandemia de coronavirus a făcut ca acomodarea sigură și asistența pentru supraviețuitorii traficului de persoane să fie mai importante ca niciodată. Spune că multe victime au fot nevoite să locuiască cu traficanții de persoane în timpul ordinelor de izolare la domiciliu din toată țara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine aruncă gunoi în parc, îl primeşte acasă prin...

Popularul parc thailandez Khao Yai a decis...

ȘTIRI GdS

România participă la misiunea OSCE din Belarus

Ţara noastră face parte din misiunea OSCE care va investiga încălcarea drepturilor omului și fraudele electorale de la alegerile prezidențiale din Belarus.

Nelu Tătaru: Am contractat 3 milioane de doze de...

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi, la Brăila, că au fost contractate, până în prezent, 3 milioane de doze de vaccin...
00:07:53

Noi acuzații la adresa lui Trump: Un fost model...

Un fost model, Amy Dorris, susține, într-un interviu pentru The Guardian, că a fost agresată sexual de actualul președinte american Donald Trump care...

Apropiații lui Aleksei Navalnîi spun că au găsit Noviciok...

Într-o sticlă de apă goală din camera de hotel a lui Aleksei Navalnîi, din oraşul siberian Tomsk, au fost detectate urme de...

Klaus Iohanis, despre promulgarea legii privind stimulentele profesorilor: ”Dacă...

În cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni președintele Klaus Iohannis a răspuns întrăbărilor adresate de jurnaliști

Turcia, atenţionată de Ursula von der Leyen să renunţe...

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a atenţionat astăzi Turcia să renunţe la orice tentativă de „intimidare“ a vecinilor săi în...