5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaSpion egiptean în staff-ul lui Merkel

Spion egiptean în staff-ul lui Merkel

Ministrul de Interne german,  Horst Seehofer, a făcut publică informația că un spion egiptean s-a infiltrat în staff-ul cancelarului Angela Merkel. 

După ce publicația Bild a anticipat ieri știrea cu un articol pe această temăastăzi a venit confirmarea oficială. Ministrul de Interne Horst Seehofer a anunțat că un colaborator al Angelei Merkel este cercetat pentru spionaj în favoarea Egiptului. Spionul egiptean, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a făcut parte din staff-ul cancelarului. Acesta lucra la biroul de presă condus de purtătorul de cuvânt Steffen Seiber.

Bărbatul este suspectat de a fi „lucrat mai mulți ani pentru serviciile secrete egiptene”, se spune în comunicatul ministrului de interne german, fără a se furniza alte informații. Se precizează doar că politia a luat „măsuri” împotriva acestuia. 

Conform publicației Bild, „spionul egiptean” avea o funcție care prevedea ca el să se ocupe mai ales de vizitele la biroul de presă federal german, Bundespresseamt, și de primirea vizitatorilor. Conform ziarului german, bărbatul ar fi putut astfel să monitorizeze ziariștii egipteni.

Jurnaliștii de la Bild susțin că atât serviciul de spionaj extern egiptean, cât și serviciul de spionaj al ministerului de interne egiptean sunt active în Germania. Principalul lor obiectiv este de a aduna informații despre opozanții regimului egiptean al președintelui Abdel Fattah al-Sisi care trăiesc în Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS