7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaSerbia organizează duminică primele alegeri naționale din Europa de la introducerea carantinei

Serbia organizează duminică primele alegeri naționale din Europa de la introducerea carantinei

Serbia va organiza duminică primele alegeri naționale din Europa de la introducerea carantinei pe continent în urmă cu 3 luni, urmând ca alegătorii să primească măști de protecție la secțiile de votare, relatează Reuters.

Sondajele arată că partidul de guvernământ al președintelui Aleksandar Vucic, Partidul Progresului, este cotat să obțină peste 50% din voturi la scrutinul legislativ pe fondul percepției că executivul a gestionat eficient pandemia și a ajutoarelor sociale acordate pentru a atenua impactul economic.

Autoritățile de la Belgrad au raportat până acum 12.616 cazuri confirmate de COVID-19 și 258 de decese.

„Dacă aș avea 1.000 de voturi i le-aș da pe toate lui Vucic. El ne-a făcut mândri să fim sârbi. A gestionat epidemia de coronavirus mult mai bine decât liderii din alte țări”, afirmă Pero Ciganovic, un pensionar în vârstă de 78 de ani.

Fiecare pensionar a primit un ajutor în valoare de 130 de euro în timp ce celorlalți cetățeni adulți li s-au acordat 100 de euro pentru a atenua efectele carantinei iar guvernul a anunțat un plan de recuperare economică de 5,1 miliarde de euro pentru mediul de afaceri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS