14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Doi judecători CCR au o dublă pensie specială. PNL pregătește o nouă lege pentru eliminarea pensiilor speciale

Orban: Doi judecători CCR au o dublă pensie specială. PNL pregătește o nouă lege pentru eliminarea pensiilor speciale

PNL nu renunţă la eliminarea pensiilor speciale, chiar dacă CCR a declarat proiectul de lege neconstituţional. Ludovic Orban anunţă că liberalii vor veni cu o nouă lege în Parlament.

„Proiectul care a trecut de Parlament este un proiect initiat de PNL şi a fost votat aproape în unanimitate de Parlament. Din păcate, din nou CCR a decis că tăierea pensiilor speciale este neconstituţional. Vom vedea motivaţia CCR şi vom reveni cu o modificare legislativă care să ţină cont de CCR, dar să readucă pensiile la un nivel cât mai apropiat de sistemul de calcul al pensiilor în baza principiului contributivităţii”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Premierul a afirmat că doi judecători CCR au dublă pensie specială, de aceea nu au acceptat eliminarea acesteia. „ Nu poate cineva care este beneficiar al pensiei speciale, fie ca parlamentar, fie oameni care au lucrat în justiţie şi care au pensie specială ca urmare a carierei în justiţie. Cred că sunt doi dintre ei care au dublă pensie specială. Aceştia sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ”, a adăugat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS