10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul Orban vrea o consultare publică privind Pactul ecologic european

Premierul Orban vrea o consultare publică privind Pactul ecologic european

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că va organiza o serie de consultări publice cu privire la Pactul ecologic european.

Biroul Executiv al PNL a discutat despre organizarea de consultări publice referitoare la Pactul ecologic european – un pachet de măsuri către o economie verde şi durabilă – cu impact asupra României, a anunţat premierul Ludovic Orban.

„Am discutat, în cadrul Biroului Executiv, de organizarea unei serii de consultare publică a mediului de afaceri, a organizaţiilor profesionale, a sindicatelor privitor la ceea ce se numeşte ‘Green Deal’, proiectul Comisiei Europene, Pactul ecologic la nivel european, posibilele consecinţe asupra României, a obiectivelor asumate în ‘Green Deal'”, a precizat Orban.

El a adăugat că aceste consultări mai vizează stabilirea poziţiei României în toate regulamentele care vor fi dezbătute în Parlamentul European, pentru a asigura atingerea obiectivelor în cadrul ‘Green Deal’, precum şi consultarea societăţii privind viitorul exerciţiu financiar multianual – bugetul UE în perioada 2021 – 2027.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS