22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOlguța Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru declarația despre etnicii germani

Olguța Vasilescu, sancţionată de CNCD pentru declarația despre etnicii germani

Lia Olguța Vasilescu a fost sancționată de CNCD cu avertisment după declarațiile sale la adresa lui Klaus Iohannis: „ca neamţ, să vorbeşti despre gazare, trebuie să ai mult curaj”, a anunțat senatorul USR Vlad Alexandrescu. CNCD a luat decizia după o sesizare din partea senatorului, potrivit Mediafax.

În sfârșit, CNCD a decis sancţionarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. „Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Potrivit senatorului, Consiliul Național contra Discriminării a sancționat-o cu un avertisment pe Olguța Vasilescu, la sesizarea lui și a altor parlamentari USR.

Fostul ministru al Muncii Olguţa Vasilescu a criticat declaraţia lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la protestul din 10 august 2018, aceasta sublinind că afirmaţiile sale nu sunt demne de un preşedinte şi, „ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj”.

Olguța Vasilescu: „Klaus Iohannis, şef de lagăr de concentrare”

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu a declarat că președintele Klaus Iohannis probabil deja se vede „șef de lagăr de concentrare” unde ar fi închiși social-democrații, pentru reeducare. Afirmația a fost făcută în contextul în care șeful statului a spus în mai multe rânduri în campanie că e în război cu PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS