6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalKlaus Iohannis, primit de regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham

Klaus Iohannis, primit de regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham

Preşedintele Klaus Iohannis va călători în Regatul Unit, marţi, unde va fi primit de Regina Marii Britanii, în cadrul recepţiei oferite de suverană în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord va găzdui pe 3 decembrie o recepţie pentru liderii statelor NATO la Palatul Buckingham cu prilejul marcării a 70 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. În acest context, cei 29 de lideri euroatlantici se vor reuni la Londra, potrivit CaleaEuropeană.ro

Monarhul britanic va găzdui recepția la Palatul Buckingham, potrivit unui comunicat al NATO. La eveniment vor participa, între alții, preşedintele american Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel sau premierul britanic Boris Johnson. Acesta va fi liderul-gazdă al reuniunii liderilor aliați. România va fi reprezentată, deopotrivă, la recepție și la reuniunea liderilor, de președintele Klaus Iohannis.

A patra reuniune a liderilor NATO în care Klaus Iohannis reprezintă România

Summit-ul aniversar al șefilor de stat și de guvern din țările NATO de anul acesta, la 70 ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice, ce va avea loc la Londra, se va desfășura în perioada 3-4 decembrie.
Aceasta va fi cea de-a patra reuniune a liderilor NATO în care președintele Klaus Iohannis reprezintă România după summit-urile de la Varșovia (2016) și Bruxelles (2018) și reuniunea specială de la Bruxelles (2017), cu prilejul inaugurării noului sediu al Alianței Nord-Atlantice.
Aniversarea a 70 de ani de la înființarea NATO coincide și cu aniversare a 15 ani de când România a devenit membru al Alianței Nord-Atlantice, drapelul României fiind arborat la cartierul general al Alianței la 29 martie 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS