22.2 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Liberalii depun plângere împotriva Olguţei Vasilescu pentru afirmaţii „antisemite“

Liberalii depun plângere împotriva Olguţei Vasilescu pentru afirmaţii „antisemite“

Liberalii doljeni au taxat-o dur pe Olguţa Vasilescu pentru ultimele declaraţii ale acesteia despre preşedintele Klaus Iohannis, considerându-le „antisemite“. Vasilescu a scris pe o reţea de socializare că preşedintele „deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi pesediştii băgaţi acolo la reeducare“.

Senatorul Mario Oprea a spus că afirmaţiile îi aduc deservicii candidatei Viorica Dăncilă. „Pentru că ne dorim o Românie normală, avem nevoie de politicieni cu o altă conduită. Afirmaţiile xenofobe nu fac decât să demonstreze două lucruri: primul – în PSD întâi se vorbeşte şi apoi se gândeşte; al doilea – nici doamna Vasilescu nu-şi doreşte ca Viorica Dăncilă să câştige alegerile, făcându-i constant deservicii. Pe de altă parte, cred că PSD este un partid care nu mai poate fi reeducat. Doamna Olguţa Vasilescu va trebui să înveţe şi scorul unei înfrângeri“, a spus Oprea.

Senatorul a afirmat că nu ştie „dacă PSD vrea să câştige aceste alegeri sau s-o dea jos pe Viorica Dăncilă“.

Cer demisia directorului de la Operă

La rândul său, preşedintele Comisiei de Cultură a PNL Dolj, Mihai Firică, a spus că atacul împotriva minorităţilor sau a străinilor este „un mod de operare“ al celor de la PSD. El a amintit episoade controversate de acest gen, în care au fost implicaţi Liviu Pop, Radu Mazăre sau Dan Şova. „Este greu de înţeles de ce Olguţa Vasilescu face aceste afirmaţii, ştiind că se supune oprobiului public“, a afirmat şeful Comisiei de Cultură, care consideră că Olguţa Vasilescu „intră acum în categoria politicienilor antisemiţi, reziduali“. El a subliniat că astfel de afirmaţii nu fac decât să-i poziţioneze pe politicieni „împotriva valorilor europene“.

Firică a mai spus că vor fi depuse plângeri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Biroul Electoral Central.

Liberalii au vorbit şi despre concertul anulat al artistei Lara Fabian, acuzându-l pe managerul Operei Române Craiova, Antoniu Zamfir, că a gestionat prost acest eveniment. „Sunt foarte multe semne de întrebare legate de acest eveniment. Aici este vorba despre bani publici. Dacă a făcut plăţi anticipate, îi cer demisia de onoare. De asemenea, cer un control al primăriei şi al Curţii de Conturi la Opera Română Craiova“, a afirmat Mihai Firică. El a mai spus că organizatorii „şi-au bătut joc de spectatori prin faptul că nu au anunţat concret care este procedura de recuperare a banilor plătiţi pe bilete“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O mie de saci cu peturi, scoși din lacul...

Peste o mie de peturi și alte...

ȘTIRI GdS

O mie de saci cu peturi, scoși din lacul...

Peste o mie de peturi și alte deșeuri au fost scoși sâmbătă din lacul de acumulare de la Vădeni, din Târgu-Jiu.

Senatul amână legea privind carantina și izolarea

Senatorii amână o decizie în privința proiectului de lege privind carantina și izolarea, inițiat de guvern și adoptat cu modificări de deputați....

O femeie din Craiova, la un pas de moarte

Un bărbat de 76 de ani a murit după ce a fost lovit cu mașina de un tanar de 19 ani, din...

Bundesliga va debuta la jumătatea lunii septembrie

Noua ediţie a Bundesligii va debuta pe 18 septembrie 2020 şi se va încheia pe 22 mai 2021, potrivit calendarului publicat vineri...

MotoGP: A fost anulat Marele Premiu al Americilor

Marele Premiu al Americilor la MotoGP a fost anulat oficial. Anunțul a fost făcut vineri de către Federaţia Internaţională de Motociclism.

Orban: Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00.

Cluburile ar putea fi închise după ora 22.00 dacă nu se respectă regulile de protecție sanitară, a declarat sâmbătă, premierul Ludovic Orban,...