12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii vor Corpul de Control al premierului la SJU Craiova

Liberalii doljeni acuză autorităţile judeţene că nu se preocupă de soarta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. Într-o conferinţă de presă susţinută duminică, aceştia au spus că pacienţii tremură în saloane şi sunt nevoiţi să se încălzească la radiatoare aduse de acasă. „Acest spital are numeroase secţii, inclusiv de pediatrie, iar la fiecare eraj sunt afişe unde scrie că îşi cer scuze de la pacienţi pentru că nu este căldură. Spitalul este în administrarea Consiliului Judeţean Dolj, iar managerul actual este pus de anul trecut. Iniţial, acesta a fost numit interimar de către PSD Dolj, iar la începutul acestui an a dat concurs. Ţin să vă informez că pacienţii se încălzesc cu radiatoarele, ceea ce este un mare risc de incendiu“, a spus Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.

Acesta a afirmat că managerul spitalului, medicul Eugen Georgescu, „ar trebui demis“. Stoica a amintit şi despre Clinica de Cardiologie, unde s-au investit 5,6 milioane de euro, dar „nu se fac angajări şi nu se fac intervenţii“. „De un an şi jumătate de când s-a inaugurat această clinică, nu s-a întâmplat nimic“, a concluzionat şeful PNL Dolj.

Nu au făcut nimic „din prostie sau rea voinţă”

La rândul său, europarlamentarul Marian Jean Marinescu a amintit că există fonduri UE pentru realizarea unui spital regional la Craiova, dar că guvernarea PSD nu a făcut nimic în ultimii cinci ani „din prostie sau rea voinţă“. „Ca să nu faci spitale regionale cu bani europeni, înseamnă că eşti crimal. Asta după opinia mea. Rovana Plumb, care dorea să fie comisar european, dar nu este, şi doamna Dăncilă, care vrea să fie preşedinte, dar nu va fi, mi-au spus că nu pot să facă spitalele regionale. Au încercat să-mi demonstreze de ce şi mi-au promis că îmi vor trimite foarte multe documente, dar nu mi-au trimis nimic“, a spus Marinescu.

„Cineva trebuie să-şi asume această situaţie!“


Deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedinte PNL pentru Oltenia, a spus că probleme de acelaşi gen sunt şi în alte oraşe din regiune. „Vin acum de la Târgu Jiu şi am aflat că şi aici există o situaţie delicată, mai precis viaţa oamenilor se află în mâna unor habarnişti, numiţi doar pe criteriul carnetului de partid. Spitalul de Urgenţă Craiova este un spital regional şi asta pentru că acele cazuri din Olt, Gorj, Mehedinţi care nu îşi găsesc rezolvare la spitalele din judeţele respective sunt trimise la Craiova. În mentalul colectiv este considerat un spital regional“, a afirmat Ştirbu, care solicită Corpul de Control al premierului la spitalul din Craiova. „Spitalul cel mai mare din judeţ, din regiune, este ţinut în frig. Asiguraţii medical vin cu aparatele de încălzit de acasă, cred eu că cineva trebuie să-şi asume această situaţie“, a mai spus Ştirbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS