19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDosarul despre intervenţia jandarmilor ar putea fi desecretizat miercuri

Dosarul despre intervenţia jandarmilor ar putea fi desecretizat miercuri

Dosarul despre intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, la 10 august anul trecut, va fi desecretizat în această săptămână, poate chiar miercuri, a anunțat noul ministru de Interne, relatează Europa FM.

„Va fi desecretizat în această săptămână. Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este <>. Trebuie să comunic și cu aceste instituții pentru a primi un aviz de desecretizare. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport“, a spus ministrul Marcel Vela, la Europa FM.

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale împotriva jandarmilor, după violențele de la mitingul diasporei din 10 august anul trecut. Însă, 160 de membri ai forţelor de ordine au reclamat şi ei că au fost agresaţi de demonstranţi.

1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor au fost audiaţi până acum. Doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS