21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalUPDATE: Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda, ceartă în şedinţa PSD

UPDATE: Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda, ceartă în şedinţa PSD

Social democrații s-au reunit astăzi, la sediul PSD din Kiseleff, în ședința Comitetului Executiv, pentru a analiza rezultatul înregistrat în primul tur de scrutin la prezidențiale.

În cadrul acestei şedinţe s-a declanşat o dispută între Viorica Dăncilă şi Claudiu Manda, soţul Olguţei Vasilescu. Claudiu Manda ar fi spus că PSD nu va putea câştiga alegerile prezidenţiale pentru că „avem candidat o proastă“.

Dăncilă i-a reproşat faptul că jigneşte o femeie. ”Să spuneți că nu puteți să câștigați alegerile prezidențiale cu o proastă, nu vă face cinste. La europarlamentare ați avut alte interese”, i-a reproșat Dăncilă lui Manda.

În urma acestei dispute Olguța Vasilescu s-a retras de la conducerea campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă.

Luni, primarul Bacăului a declarat că multor pesediști le-a fost rușine să tragă pentru Viorica Dăncilă la prezidențiale. De menționat că lui Cosmin Necula i se retrăsese sprijinul politic încă din 29 septembrie.

Primarul Bacăului, Cosmin Necula, și cei trei parlamentari care au votat pentru Guvernul Orban, Eugen Gioancă, Cristina Burciu și Elena Hărătău, au fost excluși din partid.

Ședința a fost suspendată pentru câteva minute. Discuțiile au fost reluate însă acum. După pauză, Claudiu Manda i-a cerut scuze Vioricăi Dăncilă.

Şedinţa CEX s-a încheiat

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall și Cozmin Gușă au fost excluși din PSD, în prima ședință a conducerii partidului de după alegerile prezidențiale, Olguta Vasilesc este în continuare șef de campanie.



ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS