17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaCandidatul României pentru postul de comisar european va fi audiat pe 14 noiembrie

Candidatul României pentru postul de comisar european va fi audiat pe 14 noiembrie

Candidatul României pentru funcția de comisar european va fi audiat în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în 14 noiembrie, la ora 15.00, a declarat astăzi pentru HotNews.ro europarlamentarul Marian-Jean Marinescu.

Guvernul Ludovic Orban ar urma să trimită o scrisoare Comisiei Europene prin care să îl propună pe europarlamentarul Siegfried Mureșan pentru funcția de comisar european, potrivit unor surse din PNL.

Pe cine a propus Viorica Dăncilă

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru Victor Negrescu. Comisia Europeană a transmis în urmă cu o săptămână că există îndoieli ca ultima nominalizare a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu, a fost făcută legitim de către Guvernul interimar care a exercitat puterea la București. CE a apreciat că este o chestiune care trebuie rezolvată pe plan intern, subliniind că „oricine ar veni din România trebuie să aibă acordul președintelui României“.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României și că va solicita audierea acestuia în comisia parlamentară pentru afaceri europene.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS