18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Regina Elisabeta a II-a vrea asigurarea Brexitului în 31 octombrie

Regina Elisabeta a II-a vrea asigurarea Brexitului în 31 octombrie

-


Prioritatea guvernului britanic este asigurarea Brexitului în 31 octombrie, potrivit discursului Reginei Elisabeta a II-a, susținut în Parlament, potrivit CNN.
Regina a deschis o nouă sesiune a Parlamentului Regatului Unit pe fondul impasului Brexit.

„Prioritatea guvernului meu a fost întotdeauna asigurarea unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană în 31 octombrie. Guvernul meu prevede să lucreze pentru crearea unui nou parteneriat cu Uniunea Europeană pe baza liberului schimb și al unei cooperări prietenești. Pe măsură ce Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, guvernul meu se va asigura că va continua să joace un rol principal în afacerile globale”, a afirmat regina, în tradiționalul discurs.

Regatul Unit și UE s-a angajat în ultime și laborioase negocieri în încercarea de a ajunge la un acord de divorț, considerat în continuare „posibil” înaintea scadenței din 31 octombrie, potrivit ministrului irlandez al Afacerilor externe.

Chiar dacă va încheia un astfel de acord, Boris Johnson va avea în continuare dificila sarcină de a convinge Parlamentul, foarte divizat asupra Brexitului.

Deputații, care au respins de trei ori acordul negociat de fostul premier Theresa May, vor organiza o reuniune extraordinară în 19 octombrie, pentru prima oară într-o zi de sâmbătă în ultimii 37 de ani.

În lipsa unui acord până la acea dată, o lege adoptată în septembrie îi impune lui Boris Johnson să ceară o amânare a Brexitului cu trei luni. Liderul conservator exclude categoric orice amânare, dar nu a precizat cum ar putea ocoli legea.

Această cerere de amânare ar trebui aprobată unanim de celelalte state membre.

SursaCNN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....