20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLIVEVIDEO Ședința Parlamentului în care se citește motiunea de cenzură

LIVEVIDEO Ședința Parlamentului în care se citește motiunea de cenzură

Opoziția cere schimbarea programului de dezbatere a moțiunii de cenzură. Liderul grupului PNL, Raluca Turcan cere în ședința de plen modificarea programului de lucru astfel încâ tvotul pentru motiunea de cenzură să fie dat în ziua de luni. Președintele de ședință, Florin Iordache refuză să supună la vot, potrivit hotnews.


Turcan a invocat articolul 20 din regulamentul ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului: ordinea de zi şi programul de lucru este supus aprobării Parlamentului în ziua stabilită pentru şedinţa comună și se adoptă cu votul deschis a cel puţin jumătate plus unu din numărul deputaților și senatorilor prezenți.
În replică Florin Iordache a spus că programul a fost stabilit în ședința Birourilor Permanete reunite și a refuzat să supună la vot propunerea opoziției. „Doar sâmbătă dimineață, în ziua dezbaterii moțiunii se poate solicita schimbarea programului de lucru”, a replicat Iordache.

Deputatul USR, Stelian Ion: „Ordinea de zi nu există, e doar un proiect. Vă solicităm să supuneți la vot această modificare a programului de vot pentru că plenul este suveran. Birourile permanente sunt un aparat care funcționează în sprijinul plenului, nu invers”

PSD a forțat, miercuri, o decizie fără precedent în birourile permanente reunite ale Parlamentului ca moțiunea să fie citită miercuri, iar votul să fie dat sâmbătă. Social democrații mizează pe faptul că în week-end va fi mai dificilă o mobilizare a parlamentarilor opoziției și astfel moțiunea va pica. Opoziția a încercat o boicotare a ședinței conducerii Parlamentului însă fără a putea împiedica decizia.

Liberalii, dar și parlamentarii ALDE, Pro România și PMP au părăsit ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului, dar a intrat reprezentantul minorităților naționale, Dragoș Zisopol, iar cu ajutorul acestuia PSD a avut o majoritate în Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS