11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEx PSD la Mamaia. Ce calcule îşi fac politicienii

CEx PSD la Mamaia. Ce calcule îşi fac politicienii

CEx al PSD s-a reunit, sâmbătă ora 11.00, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern şi a paşilor următori ai partidului, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea şi cere vot de confirmare în Parlament.

Înainte de a intra în CEx, politicienii au făcut diverse declaraţii privind situaţia actuală a partidului, după ieşirea ALDE de la guvernare. Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea a declarat că cei care depun moţiunea de cenzură trebuie să aibă soluţia pentru guvernare. Aceasta a mai spus că nu vede o „Gaby Szabo a politicii româneşti care să alerge pe pista politică” pentru guvernare.

„Cei care vor depune o moţiune de cenzură, înţeleg că PNL va depune, trebuie să aibă nu numai voturile necesare, ci şi soluţia pentru România, guvernare. Pentru că îmi este foarte dragă atleta Gaby Szabo, eu nu văd vreo Gaby Szabo a politicii româneşti care să alerge pe pista politică pentru a ajunge la guvernare. Mi se pare că se creează contexte nefericite din punct de vedere politic pentru PSD, astfel încât PSD să piardă, candidatul nostru să fie într-o poziţie incomodă la campania pentru prezidenţiale. Este un joc toxic faţă de PSD cu bătaie lungă”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă de la Constanţa.

PNL a anunţat că strânge semnăturile necesare pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului la începutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Ludovic Orban a declarat că după moţiunea de cenzură PNL va încerca să provoace alegerile anticipate, indifirent dacă va exista un guvern tranzitoriu sau nu, după căderea Cabinetului Dăncilă.

Preşedintele PSD Neamţ: Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament

Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, susţine că social-democraţii vor avea avea voturile să treacă Guvernul prin Parlament.

Ionel Arsene a declarat, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD de la Mamaia, că Guvernul nu va pica şi că se beazează pe voturi când spune acest lucru.

Întrebat cum va obţine PSD aceste voturi, Arsene a răspuns „Haideţi să vedem atunci. Vom avea voturile să trecem Guvernul prin Parlament”.

Întrebat, de asemenea, dacă PSD este dispus să dea şefia Senatului celor de la ALDE, Arsene a răspuns „totul este negociabil”.

Firea: Ponta, un om responsabil

Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea susţine că liderul Pro România Victor Ponta este un om responsabil şi nu doreşte ca România să intre într-o criză. Firea consideră că se pot găsi soluţii pentru guvernare şi printre adversarii politici ai social-democraţilor.

„Eu cred că şi Victor Ponta, pentru că a fost prim-ministru, preşedinte al PSD, este un om responsabil. Sunt convinsă că nu doreşte ca România să intre într-o criză. Sunt absolut conştientă că are multă experienţă la guvernare şi ştie ce ar însemna ca România să fie condusă de un cabinet demisionar sau de un cabinet într-o criză acută. Am citit şi declaraţiile domniei sale, nu merg pe ideea unui scenariu distructiv. Cred că se pot găsi soluţii constructive chiar şi printre adversarii noştri politici de la acest moment”, a declarat Gabriela Firea înaintea CEx-ului PSD de sâmbătă, la Constanţa.

PSD a purtat discuţii cu membri ai ALDE pentru a le propune unora dintre aceştia să vină în Guvern iar noul Executiv să obţină sprijinul necesar la votul în Parlament, au declarat surse politice pentru Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS