Acasă Politica Europa Premierul Giuseppe Conte a anunțat că demisionează

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că demisionează

-

Premierul Giuseppe Conte a anunțat că demisionează după un atac concentrat asupra partenerului său de coaliție Matteo Salvini, anunță BBC News.
Conte a spus că Salvini a fost ”iresponsabil” și că a creat o nouă criză politică în Italia din cauza unor ”interese personale și politice”.

Pe de altă parte, Salvini, care este liderul partidului naționalist Liga, depusese o moțiune de cenzură împotriva lui Conte, susținând că nu mai poate să colaboreze cu partenerii de coaliție ”Cinci stele”.
Partidele Liga și Cinci Stele, condusă de Luigi di Maio, au format o coaliție de guvernare timp de 14 luni, iar Conte, care este independent, a fost premier.
Într-un discurs ținut în Senat, Conte a spus că Salvini ”caută un pretext ca să ajungă la alegeri anticipate” după succesul obținut de partidul său la alegerile europarlamentare din mai.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.