10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO face disponibilizări, dar a alocat 11 milioane de euro pentru serviciile private de pază

CEO face disponibilizări, dar a alocat 11 milioane de euro pentru serviciile private de pază

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a alocat nu mai puțin de 11 milioane de euro pentru serviciile private de pază, în anul în care va face sute de concedieri colective.

Bugetul pentru achiziția serviciilor de pază este de peste 54 de milioane de lei, iar licitația este în curs de desfășurare, fiind depuse deja și oferte. La Complexul Energetic Oltenia vor fi prestate servicii de pază în conformitate cu legea. Bugetul pentru serviciile private de pază este unul considerabil, având în vedere că la nivelul companiei vor avea loc anul acesta disponibilizări colective.

În mod normal ar trebui reduse proporțional și alte cheltuieli. Contractul pentru achiziția de servicii de pază va trebui să fie atribuit până la data de 21 mai anul acesta. Va fi încheiat un acord-cadru pe 24 de luni.

„Se vor presta servicii de pază şi control acces cu agenţi de pază, în conformitate cu Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor la obiectivele de la sediile şi subunităţile S CEO SA… Valoarea totală estimată: 54.190.555,36 Moneda: RON”, conform anunțului de participare la licitație. Contractul este împărțit în 11 loturi și va fi prestat la punctele de lucru ale companiei, respectiv la sediile administrative, în carierele miniere și în termocentrale.

Cu 700 de salariați mai puțin în 2021

Compania va avea la finalul anului 2021 cu 700 de angajați mai puțin. Un număr de 450 de mineri și energeticieni vor pleca prin pensionare. Restul muncitorilor vor fi concediați colectiv până la finalul anului. Disponibilizații vor primi și lefuri compensatorii. Nu a fost stabilit, deocamdată, numărul salariilor compensatorii care vor fi acordate ficărui salariat care va dori să plece din companie.

Potrivit lui Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, dacă nu se va reuși strângerea numărului de persoane disponibilizate, se va face o analiză la nivelul fiecărui compartiment și se va stabili cine va trebui să plece din companie, în funcție de evaluările care vor fi făcute.

De fiecare dată când au fost anunțate programe de concedieri colective, au existat însă destui angajați care au depus cereri să plece. În special cei care mai aveau puțin până la vârsta pensionării, dar și tineri care căutau un loc de muncă mai bine plătit în afara țării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS