16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVIDEO: Un țigan din Dolj s-a rugat în biserică să moară toți românii de coronavirus

VIDEO: Un țigan din Dolj s-a rugat în biserică să moară toți românii de coronavirus

-

Polițiștii doljeni au hotărât, astăzi, să amendeze un tânăr de 28 de ani, de etnie rromă, din comuna Cetate. Pe scurt, bărbatul s-a filmat într-o biserică din comuna Cetate, în timp ce făcea un soi de rugăciune. În imaginile video se aude cum bărbatul se roagă ”să moară toți românii și țiganii să trăiască”. Potrivit oamenilor legii, bărbatul ajuta la curațenie în biserică, iar când a prins ocazia a făcut această filmare.

„Doamne Dumnezeul nostru, ne rugam ție Împărate Ceresc, ferește-ne pe noi țiganii de virusul acesta și îl da către români, ca să moara toți romanii și țiganii sa trăiască. Slava Ție Doamne, slava Ție”, este așa-zisa rugăciune a bărbatului.

Întrebați despre această situația, polițiștii doljeni au explicat că bărbatul a fost amendat cu 200 de lei pentru fapta sa.

”În cursul acestei zile, politistii Secției 9 Cetate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un barbat s-a filmat în incinta unei biserici din Cetate, în timp ce profera expresii de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora. Din verificarile efectuate, politistii au stabilit că bărbatul, personă care obișnuia să ajute la curațenie în lăcașul de cult, în vârstă de 28 de ani, din localitate, s-ar fi filmat în ipostaza respectivă la data de 22 februarie”, au precizat polițiștii doljeni.
Bărbatul a fost sancționat în baza Legii 61/1991.

Potrivit actului normativ, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, se pedepsește cu amendă între 200 și 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS