19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDoljeni arestați pentru contrabandă cu țigări

Doljeni arestați pentru contrabandă cu țigări

Judecătoria Băileşti a dispus, sâmbătă, arestarea preventivă a doi bărbaţi din comunele Caraula şi Unirea. Cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

În urma unei percheziţii făcută vineri de poliţiştii doljeni, au fost decoperite aproape 30.000 de pachete de ţigări fără marcaj fiscal. Ţigările de contrabandă au fost găsite de poliţişti într-o autoutilitară.

„În ziua de 14 februarie, polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Plenița au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări. Astfel, într-o autoutilitară din curtea imobilului respectiv, au fost găsite 28.960 de pachete de țigări fără timbru sau marcaj fiscal. Cercetările au fost preluate de către lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Din primele verificări s-a stabilit faptul că autoutilitara avea aplicate, peste numerele de înmatriculare valabile, plăcuțe cu un alt număr de înmatriculare. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat doi bărbați. Primul are 42 de ani şi este din Carula, iar cel de-al doilea are 40 de ani, din Unirea. Cei doi au încercat să își asigure scăparea prin fugă, însă au fost prinși de polițiști și conduși la sediul secției”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Oamenii legii au mai explicat că întreaga cantitate de țigări a fost confiscată. În plus, au fost indisponibilizate autoutilitara și un autoturism al bărbatului de 40 de ani.

Doljeni arestați pentru contrabandă cu țigări

Tot vineri, după ce au fost audiaţi de procurorii din Băileşti, cei doi bărbați au fost reținuți pe o perioadă de 24 de ore. Sâmbătă, după o noapte petrecută în arest, cei doi inculpaţi au fost duşi la Judecătoria Băileşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea celor doi suspecţi.

„Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Roşu Florentin Cosmin. Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Bîrţă Costinel. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Roşu Florentin Cosmin pe o durată de 30 zile începând de la data de 15.02.2020 până la data de 15.03.2020, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bîrţă Costinel pe o durată de 30 zile începând de la data de 15.02.2020 până la data de 15.03.2020, inclusiv”, a dispus instanţa de judecată.

Hotărârea Judecătoriei Băileşti nu este definitivă şi poate fi contestată de cei doi inculpaţi.

Ţigări de contrabandă şi la Secu

O acţiune asemănătoare a avut loc săptămâna trecută, în localitatea Secu. Astfel, poliţiştii din Filiaşi au descins la locuinţa unui bărbat, de 59 de ani, din Secu. Oamenii legii au descoperit 145 de pachete de ţigări de contrabandă, dar şi aproape 2.500 de articole pirotehnice. Bunurile au fost confiscate, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS