20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentVâlcea/A împușcat câinele care i-a mâncat găinile

Vâlcea/A împușcat câinele care i-a mâncat găinile

Un bărbat de 64 de ani, din din Fârtățești, Vâlcea, este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni după ce a împușcat mortal un câine fără stăpân. Este vorba de uz de armă fără drept, uciderea animalelor cu intenție și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii vâlceni spun că s-au sesizat din oficiu în acest caz de cruzime față de animale. ”La data de 14 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu împotriva unui bărbat de 64 de ani, din Fârtățești, care ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine.

În fapt, polițiștii au stabilit că în aceeași zi, bărbatul ar fi făcut uz de armă, fără drept, asupra unui câine fără stăpân care se afla pe proprietatea acestuia, rezultând decesul câinelui. Bărbatul a motivat că a făcut uz de armă asupra câinelui deoarece acesta, anterior, i-ar fi mâncat mai multe păsări din gospodărie”, au precizat oamenii legii.

Polițiștii au efectuat un control la domiciliul bărbatului unde au descoperit 15 kg de muniție, respectiv bile metalice și alte componente folosite la confecționarea artizanală a cartușelor.

A fost confiscată o armă de vânătoare și toată muniția descoperită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS