23.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment 60 de tinere obligate să practice prostituţia în Marea Britanie

60 de tinere obligate să practice prostituţia în Marea Britanie

Peste 60 de tinere din România erau exploatate sexual în Londra. Cei 20 de membri ai grupării care le trafica şi le obliga să practice prostituţia au fost reţinute. Cazul a fost cercetat de anchetatorii români în colaborare cu cei din Marea Britanie.

Anchetatorii cred că, începând cu anul 2013, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale.

Au reușit să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra.Membrii grupării sunt din Iași, Brăila și Constanța.

Percheziţii în România şi Londra

Tinere drogate, unele minore, obligate să se prostitueze
Tinere exploatate sexual

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța și Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani.

Concomitent, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupului infracţional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

Fete exploatate sexual


În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată și spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificații internaționale, reușind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra.

Modul de operare a membrilor grupării era acela de a recruta, fie direct, fie prin interpuși, tinere din România, care să practice prostituția în Marea Britanie.

În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experiența de viață, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situații familiale conflictuale, promiţându-le că vor obține sume importante de bani.


Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească.

Acestea erau cazate inițial în locuințele membrilor grupării din Iași, Brăila și Constanța, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziționau biletele de călătorie.
Ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuințe închiriate de către membrii grupării infracționale, locuințe în care se desfășura și activitatea de prostituție.
După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției prin folosirea violențelor, amenințărilor sau a șantajului, tinerele erau fotografiate în ținute sumare. Fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie.
În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obține zilnic sume cuprinse între 500 și 1500 de lire sterline.
Pentru a menține tinerele într-o stare de dependență și pentru a le determina să continue practicarea prostituției, membrii grupării le promiteau o parte din câștigurile realizate, în realitate, le dădeau sume infime .

20 de persoane reţinute


În urma perchezițiilor domiciliare un număr de 20 de persoane au fost reținute în Londra și Iași, urmând a se obține mandate europene de arestare.
De asemenea, au fost ridicate sumele de 7000 lire sterline, 12.000 euro, 10.000 lei, dar și 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane și 300 de grame de cocaină.
Doi dintre liderii grupării, reținuți în Londra, erau de asemenea căutați pentru tentativă de omor., se arată într-un cominucat DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și...

ȘTIRI GdS

PSD: România a fost păsuită grație social-democraților. Ratingul „S&P”...

PSD afirmă, într-un comunicat transmis sâmbătă, că singurul motiv pentru care agenţia de rating Standard&Poor's a "păsuit" retrogradarea Guvernului PNL a fost...

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și vadă soția și a fost dus într-un centru de carantină. Aici a sărit pe geam...

VIDEO insolit. O bătrână distruge un aparat cu dezinfectant...

O femeie din Bacău a fost surprinsă de camerele de supraveghere făcând un lucru greu de explicat. Bătrâna a distrus un dispenser...

Moșii de Vară sau Sâmbăta Morților. Ce nu trebuie...

În sâmbăta dinaintea Rusaliilor sunt prăznuiți Moșii de Vară, iar în toate bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbe pentru pomenirea tuturor celor care...

Joe Biden, aproape să fie desemnat candidatul Partidului Democrat...

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a revendicat vineri victoria în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile prezidenţiale din...

Live / Universitatea Craiova – FC Viitorul, scor 0-3....

min. 51: Baiaram și Dussaut au văzut cartonașe galbene. min. 50: Matei a centrat pentru Edjouma, care a șutat...