8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal între primarul Romanescu și viceprimarul Adrian Tudor

Scandal între primarul Romanescu și viceprimarul Adrian Tudor

Un nou scandal a izbucnit între primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și viceprimarul social-democrat Adrian Tudor. Miza disputei este deplasarea vicelui Adrian Tudor în China. Acesta a declarat că a fost invitat la un forum internațional pe probleme de turism. Primarul nu a dorit să îl lase pe viceprimar să participe la eveniment în timpul programului și i-a transmis că trebuie să își ia concediu de odihnă, dacă dorește să plece în China. Viceprimarul susține că va reprezenta autoritatea locală la manifestarea din China. Astfel, Adrian Tudor declară că a fost nevoit să își facă cerere de concediu, mai ales că avea zile rămase din anii trecuți. Viceprimarul este de părere că gestul edilului este unul de răzbunare la adresa sa, dat fiind faptul că invitația a ajuns la viceprimar în locul primarului.


Vorbe grele de la primar

Replica primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu s-a lăsat așteptată. Edilul a afirmat că este vorba de o deplasare în scopuri personale care nu are legătură cu activitatea culturală a orașului. Romanescu este ironic și pune vizita lui Adrian Tudor pe marginea relației de colaborare între cele două partide comuniste din România, făcând trimitere la PSD și cel din China. Primarul este extrem de dur în aprecierile la adresa lui Adrian Tudor și spune că mai bine ar fi rezolvat problema câinilor comunitari, dacă tot pleacă în China. „Dacă aș fi avut posibilitatea să îl întâlnesc în ultima lună pe domnul viceprimar în Primăria Târgu Jiu, aș fi putut să îl rog să rezolve în China și problema câinilor care umblă liberi pe străzi în municipiu. Poate din acest punct de vedere ar fi putut să discute cu autoritățile din China, să facem și un export de câini. Din acest punct de vedere l-aș fi putut ajuta“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Tot pleacă în China

Adrian Tudor spune din nou că Marcel Romanescu tratează primăria ca pe moșia personală și totul are legătură cu posibilitatea ca viceprimarul să devină candidatul PSD la alegerile locale. Adrian Tudor și Marcel Romanescu nu ratează nicio ocazie în a se certa public. Marcel Romanescu persiflează activitatea lui Adrian Tudor la Primăria Târgu Jiu și nu vede beneficiile vizitei în legătură cu includerea Ansambului „Calea Eroilor“ în Patrimoniul UNESCO. Primarul vede doar beneficiile politice ale vizitei. Rivalitatea și disputele între Marcel Romanescu și Adrian Tudor se vor încheia probabil când PSD va nominaliza candidatul la primărie. Este dat ca favorit prefectul de Gorj, Ciprian Florescu. Cu toate acestea, și Adrian Tudor speră să fie nominalizat pentru postul de primar de Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS