32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel puţin 18 oameni au murit după ce un autobuz de pasageri s-a ciocnit cu un camion, în India

Cel puţin 18 oameni au murit după ce un autobuz de pasageri s-a ciocnit cu un camion, în India

Cel puţin 18 persoane au murit şi multe altele au fost rănite după ce un autobuz de pasageri cu două etaje s-a ciocnit, miercuri, cu un camion cu lapte în nordul Indiei.

Coliziunea a avut loc pe o autostradă din statul Uttar Pradesh, iar 19 persoane rănite au fost transportate de urgenţă la un spital, potrivit News.ro, care citează Associated Press

Starea lor este considerată stabilă, a declarat ofiţerul de poliţie Arvind Kumar. Autobuzul călătorea din statul nordic Bihar către capitala New Delhi.

Autorităţile sunt în curs de identificare a victimelor

„Autorităţile sunt în curs de identificare a victimelor, iar o anchetă a fost lansată pentru a determina cauza exactă a accidentului”, a adăugat Kumar.

Gaurang Rathi, un oficial guvernamental, a declarat că, potrivit unei investigaţii preliminare, este posibil ca autobuzul să fi depăşit viteza legală atunci când a lovit camionul cu lapte din spate, ceea ce a dus la răsturnarea ambelor vehicule.

Coliziunea a fost suficient de gravă încât o parte a autobuzului a fost smulsă, provocând ejectarea pasagerilor din vehicul.

India are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din lume

India are una dintre cele mai ridicate rate de mortalitate rutieră din lume, cu sute de mii de persoane ucise şi rănite anual.

Majoritatea accidentelor sunt atribuite conducerii imprudente, drumurilor prost întreţinute şi vehiculelor învechite.

În mai, un autobuz care transporta pelerini hinduşi a derapat şi s-a rostogolit într-o prăpastie adâncă pe o autostradă muntoasă din Kashmirul controlat de India, omorând cel puţin 21 de persoane.

Citeşte şi: (VIDEO) Biden, discurs energic la summitul NATO: „Ucraina poate să îl învingă pe Putin” 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS