20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 19 sirieni au încercat să intre în țară ilegal traversând fluviul Dunărea cu o barcă

Dolj: 19 sirieni au încercat să intre în țară ilegal traversând fluviul Dunărea cu o barcă

19 sirieni, au încercat să intre în mod fraudulos din Bulgaria, traversând Dunărea cu o ambarcaţiune pe raza județului Dolj.

Polițiștii de frontieră din Piscu Vechi au oprit pentru control, în zona km fluvial 77, un autoturism în care se aflau doi cetățeni români, care nu își justificau prezența în zonă.

În urma legitimării acestora și a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparțineau.      

Polițiștii au descoperit, în vegetația de malului fluviului Dunărea, 19 persoane, 15 bărbați și 4 femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma controlului corporal și al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceștia sunt cetățeni sirieni, cu vârste între 13 și 62 de ani. Cetăţenii străini au traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune și intenţionau să intre ilegal în România. Ei își doreau să ajungă în țări din vestul Europei.

În cazul celor doi cetățeni români au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Cetățenii străini care au săvârșit infracțiunea de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat, au fost preluați de către autorităţile bulgare. Cercetările continuă si urmează dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Citește și: Restricții de tonaj din pricina caniculei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS