27.6 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTir burduşit cu metamfetamină, descoperit la Calafat

Tir burduşit cu metamfetamină, descoperit la Calafat

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit într-un camion condus de un cetăţean bulgar aproximativ 40 de kilograme de metamfetamină. Drogurile erau ambalate în caserole din plastic şi erau ascunse în capitonajul cabinei. Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au cerut şi obţinut arestarea bulgarului. Potrivit oamenilor legii, valoarea drogurilor este de aproximativ 8 milioane de lei.

Poliţiştii de frontieră au explicat că şoferul bulgar circula pe ruta Bulgaria-Germania, iar tirul era încărcat cu sticlă. A ajuns numai până la Calafat, de unde a fost ridicat de procurorii DIICOT.

„În data de 23.05.2024, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar în vârstă de 52 de ani. Acesta circula pe ruta Bulgaria–Germania și transporta sticlă, conform documentelor prezentate. Cu ocazia efectuării controlului, poliţiştii de frontieră împreună cu omologii bulgari au descoperit în interiorul cabinei, disimulate în capitonaj, mai multe cutii de plastic (caserole) în care se afla o substanță solidă sub formă de cristale. În cauză, au fost sesizaţi polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, iar în urma inventarierii au fost descoperite 40 cutii din material de plastic ce conțineau cantitatea totală de aproximativ 40 kg de substanță, în valoare de aproximativ 8 milioane lei”, au precizat poliţiştii.

Şofer bulgar, arestat pentru trafic de droguri

În aceeași zi, după audieri, procurorii DIICOT au dispus reținerea șoferului bulgar. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de mare risc. În cursul zilei de vineri, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea bulgarului pentru 30 de zile.

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului T.V. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24.05.2024 până la data de 22.06.2024, inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărătorul din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar, ca neîntemeiată”, au dispus judecătorii.
Hotărârea instanţei nu este definitivă şi a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi: Craiovean acuzat că a jefuit două femei, la judecată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS