10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj92 de șoferi doljeni au rămas fără permis de conducere

92 de șoferi doljeni au rămas fără permis de conducere

Poliţiştii rutieri doljeni au acționat pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe șoselele din județ.

Au fost folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate și verificate peste 600 de persoane. Au fost controlate și aproximativ 470 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 430 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, aproximativ 200 de sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 92 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, potrivit IPJ Dolj.

Depistați, la volan, sub influența băuturilor alcoolice

Poliţiști din cadrul Formațiunii Rutiere Segarcea au oprit, ieri, pentru control, un autoturism ce circula DJ 561, în comuna Cerăt.

La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 47 de ani, din comuna Bistreț, care prezenta halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, polițiști din Calafat au depistat un bărbat, de 54 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală, din comuna Unirea. Și acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorii auto au fost conduși la unități medicale unde le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influența substanțelor psihoactive

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat, ieri, un bărbat, de 37 de ani, din municipiu, în timp ce conducea pe strada Bibescu.

În urma testării acestuia cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Citește și: Ploi în toată ţara, până luni la ora 15.00

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS