14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, eliberaţi din arest

Doljeni acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, eliberaţi din arest

Tribunalul Dolj a dispus plasarea în arest la domiciliu a doi tineri de 24 şi 25 de ani, acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism. Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv în iunie 2023, iar în iulie au fost trimişi în judecată. Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre inculpaţi a exploatat sexual o minoră de 17 ani. Al doilea ar fi făcut acelaşi lucru cu o tânără cu handicap.

Anchetatorii au precizat că victimele au fost exploatate sexual începând cu luna mai 2023.

„În cursul lunii mai 2023, unul dintre inculpați a recrutat, în vederea exploatării sexuale, o persoană vătămată minoră, prin inducere în eroare (metoda loverboy), profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia (lipsa părinților și vârsta de 17 ani), dar şi prin constrângere prin violențe fizice și amenințări cu o armă albă. În perioada mai-iunie 2023, persoana vătămată minoră a fost adăpostită în locuințe închiriate în municipiile Craiova şi Târgu Jiu, inculpatul ocupându-se de postarea anunțurilor necesare în vederea atragerii de clienți. Persoana vătămată minoră a fost transportată la adresele din cele două judeţe cu sprijinul celui de al doilea inculpat”, au precizat procurorii.

Tânără cu handicap, exploatată sexual

Al doilea inculpat din acest dosar este acuzat că a procedat la fel cu o altă victimă. Este vorba de o tânără cu handicap, de pe urma căreia ar fi profitat inculpatul.

„Cu privire la cel de-al doilea inculpat s-a reținut că, în perioada mai-iunie 2023, a determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o persoană vătămată majoră (persoană cu grad de handicap). A beneficiat în totalitate de sumele de bani obținute de aceasta în urma desfășurării activității de prostituție”, au mai explicat procurorii.

Cei doi inculpaţi ar fi obţinut din practicarea prostituției peste 10.000 de lei, au mai precizat anchetatorii.

Doljeni acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, eliberaţi din arest

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 11 iunie 2023. Au fost deferiţi justiţiei de procurorii DIICOT în iulie, în stare de arest preventiv. Acest dosar este pe rolul Tribunalului Dolj. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 10 aprilie.

Pe 13 martie, unul dintre inculpaţi a cerut înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Tribunalul Dolj a admis cererea şi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Hotărârea instanţei a fost contestată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel Craiova. Pe 22 martie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia anchetatorilor.

Pe 27 martie, al doilea inculpat a cerut acelaşi lucru. Instanţa i-a admis cererea şi a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj nu a fost contestată de procurori.

Citeşte şi: Autoturism răsturnat pe strada Potelu din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS