23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin

Incendiu la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață,la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au intervenit, cu:

  • două autospeciale de lucru cu apă și spumă,
  • o ambulanță SMURD.
    La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum, pe o suprafață de circa 20 metri pătrați. Pompierii militari au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga clădire. În timpul intervenției, pompierii au extras din casă două butelii pentru aragaz, înlăturând astfel pericolul de explozie.

    Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materiale combustibile.

Recomandări

Pentru a preveni producerea unor tragedii, le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.
Totodată, în cazul exploatării mijloacelor de încălzire trebuie respectate următoarele măsuri:

  • nu se admite utilizarea sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, cu defecţiuni sau neizolate corespunzător faţă de elementele combustibile ale clădirilor;
  • se interzice depozitarea materialului combustibil, a cărţilor, hainelor, lumânărilor etc. deasupra sobelor.

Citește și: Doljean arestat după ce și-a ucis concubina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS