20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPedepse cu executare pentru tâlhăria comisă într-un motel din Craiova

Pedepse cu executare pentru tâlhăria comisă într-un motel din Craiova

Judecătoria Craiova a condamnat trei persoane din judeţul Sibiu, deferite justiţiei pentru comiterea infracţiunii de tâhărie calificată. Inculpaţii au primit pedepse de 7 ani şi patru luni, respectiv 4 ani şi 8 luni de închisoare. Potrivit oamenilor legii, cei trei au tâlhărit o femeie de 40 de ani şi pe fiul acesteia, de 13 ani. Sub ameninţarea cuţitului au sustras de la victime 5.000 de dolari, 500 lire și 2.000 de lei, plus un telefon mobil şi cheia maşinii. Pentru a-şi asigura scăparea, inculpaţii au legat victimele peste mâini, picioare și gură. Tâlhăria a avut loc în noaptea de 24 spre 25 august 2023, într-un motel din Craiova.

Poliţiştii doljeni anunţau, la sfârşitul lunii august 2023, reţinerea a trei persoane suspectate de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Suspecţii au fost ridicaţi de oamenii legii în urma unor percheziţii făcute în judeţul Sibiu.
„În urma percheziţiilor, au fost identificați doi tineri de 24 și 32 de ani și o tânără de 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei și mijloace materiale de probă, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. În fapt, cei trei sunt bănuiţi că în noaptea de 24/25 august, ar fi agresat o femeie de 40 de ani, împreună cu fiul său de 13 ani, ambii din municipiul Craiova. Sub ameninţarea cuţitului, i-ar fi deposedat pe aceştia de 5.000 de dolari, 500 lire și 2.000 de lei, precum și alte bunuri”, au precizat poliţiştii doljeni. Tâlhăria a avut loc într-un motel din Craiova.

O femeie şi fiul ei, tâlhăriţi într-un motel din Craiova

În octombrie, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au explicat că inculpaţii au venit la Craiova pentru ca tânăra de 24 de ani să îşi viziteze mama, care era încarcerată la un penitenciar din Craiova. Inculpaţii s-au cazat la un motel, iar în seara zilei de 24 august au ieşit la cumpărături. În acea seară, inculpata a cunoscut-o pe femeia de 40 de ani. Acesta din urmă, care era însoţită de fiul ei, a explicat că nu au unde să doarmă în acea noapte. Mai departe, inculpata i-a invitat să doarmă la motelul unde era cazată împreună cu ceilalţi inculpaţi. În aceeaşi noapte, cei doi au fost tâlhăriţi de cei trei inculpaţi.

„Prin exercitarea de acte de violență fizică și prin amenințări cu un cuțit, au deposedat-o pe persoana vătămată(…) de bijuteriile pe care le purta, telefonul mobil marca Iphone 13 Pro Max, 5.000 dolari, 500 lire și 2.000 lei, iar pe persoana vătămată(…) de o borsetă în care se afla cheia de la un autoturism al familiei, o baterie externă și un încărcător pentru telefonul Iphone 13 Pro Max. Apoi, au legat persoanele vătămate peste mâini, picioare și gură, pentru a-și asigura scăparea, persoanele vătămate suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”, au explicat procurorii.

Pedepse cu executare pentru o tâlhărie calificată

Pe 31 august, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpaţii au fost arstaţi preventiv pentru tâlhărie calificată. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova. Săptămâna trecută, instanţa i-a găsit vinovaţi şi condamnat pe cei trei inculpaţi.
Bărbatul care a avut ideea să tâlhăresacă victimele a fost condamnat la 7 ani şi 4 luni de închisoare. Ceilalţi doi inculpaţi au fost condamnaţi la câte 4 ani şi 8 luni de închisoare. Judecătorii au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpaţi. De asemenea, instanţa a obligat inculpaţii să achite victimelor sumele de 5.000 dolari, 500 lire şi 2.000 de lei, plus 10.000 de euro cu titlul de daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi a fost atacată cu apel de inculpata de 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS