12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO femeie şi fiul ei, tâlhăriţi într-un motel din Craiova

O femeie şi fiul ei, tâlhăriţi într-un motel din Craiova

Instanţele au dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele a trei persoane deferite justiţiei pentru comiterea infracţiunii de tâhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, cei trei au tâlhărit o femeie de 40 de ani şi pe fiul acesteia, de 13 ani. Sub ameninţarea cuţitului au sustras de la victime 5.000 de dolari, 500 lire și 2.000 de lei, plus un telefon mobil şi cheia maşinii. Pentru a-şi asigura scăparea, inculpaţii au legat victimele peste mâini, picioare și gură. Tâlhăria a avut loc în noaptea de 24 spre 25 august 2023, într-un motel din Craiova. Cei trei inculpaţi, toţi din judeţul Sibiu, au fost arestaţi preventiv pe 31 august.

Poliţiştii doljeni anunţau, la sfârşitul lunii august, reţinerea a trei persoane suspectate de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Suspecţii au fost ridicaţi de oamenii legii în urma unor percheziţii făcute în judeţul Sibiu.
„În urma percheziţiilor, au fost identificați doi tineri de 24 și 32 de ani și o tânără de 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei și mijloace materiale de probă, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor. În fapt, cei trei sunt bănuiţi că în noaptea de 24/25 august, ar fi agresat o femeie de 40 de ani, împreună cu fiul său de 13 ani, ambii din municipiul Craiova. Sub ameninţarea cuţitului, i-ar fi deposedat pe aceştia de 5.000 de dolari, 500 lire și 2.000 de lei, precum și alte bunuri”, au precizat poliţiştii doljeni.

Tâlhăria a avut loc într-un motel din Craiova. De altfel, cel care a sesizat poliţiştii despre incidentul violent a fost proprietarul motelului. Acesta ar fi susţinut că victimele au fost cazate la motel împotriva voinţei lor, de persoane necunoscute. Oamenii legii nu au explicat cum au ajuns cei trei sibieni să tâlhărească două persoane din Craiova, într-un motel din localitate.

Cei trei suspecţi, arestaţi preventiv la Craiova

Tot pe 30 august, cei trei suspecţi au fost aduși la audieri, la Craiova. Ulterior, în urma probatoriului administrat, polițiștii i-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Pe 31 august, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, inculpaţii au fost arstaţi preventiv pentru tâlhărie calificată. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova. La sfâşitul lunii noiembrie, instanţa a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele inculpaţilor.
Hotărârea instanţei a fost contestată la Tribunalul Dolj de cei trei inculpaţi. Marţi, pe 5 decembrie, judecătorii le-au respins contestaţiile ca nefondate. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă, aşa că cei trei sibieni râmân în continuare după gratii.

O femeie şi fiul ei, tâlhăriţi în Craiova

În octombrie, procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. La sfâşitul lunii noiembrie, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea rechizitoriului şi a dispus începerea judecării inculpaţilor. În hotărârea instanţei se arată, pe scurt, cum au acţionat agresorii.

„Prin exercitarea de acte de violență fizică și prin amenințări cu un cuțit, au deposedat-o pe persoana vătămată(…) de bijuteriile pe care le purta, telefonul mobil marca Iphone 13 Pro Max, 5.000 dolari, 500 lire și 2.000 lei, iar pe persoana vătămată(…) de o borsetă în care se afla cheia de la un autoturism al familiei, o baterie externă și un încărcător pentru telefonul Iphone 13 Pro Max. Apoi, au legat persoanele vătămate peste mâini, picioare și gură, pentru a-și asigura scăparea, persoanele vătămate suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale”, se arată în hotărârea instanţei.

Pe 6 decembrie, hotărârea judecătorului de cameră preliminară a fost contestată de tânăra de 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS