10 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel mai mare parc de distracţii din Suedia, devastat de un incendiu

Cel mai mare parc de distracţii din Suedia, devastat de un incendiu

Un incendiu de proporţii a izbucnit luni dimineaţă în cel mai mare parc de distracţii din Suedia, situat în oraşul Goteborg. Incendiul s-a extins în special la o nouă zonă acvatică încă neaccesibilă pentru public, au anunţat autorităţile suedeze, citate de AFP.

Imaginile difuzate de presa locală arată flăcări care distrug un tobogan acvatic şi o mare coloană de fum negru care se ridică deasupra oraşului.

Serviciile de urgenţă din regiune le-au cerut persoanelor din apropiere „să rămână în locuinţe şi să închidă uşile, ferestrele şi sistemele de ventilaţie” din cauza fumului dens.

Imobilele adiacente au fost evacuate

Poliţia suedeză a anunţat că imobilele adiacente au fost evacuate şi că ajută serviciile de urgenţă.

Este prea devreme pentru a spune dacă incendiul a fost provocat de o mână criminală sau pentru a evalua pagubele, a precizat Poliţia într-un comunicat de presă.

„Un incendiu de proporţii a izbucnit la parcul acvatic Liseberg Oceana (…) Incendiul a început la una dintre atracţiile acvatice din afara clădirii şi apoi s-a extins în toată clădirea”, au precizat reprezentanţii Liseberg Oceana într-un comunicat.

Parcul acvatic face parte dintr-un proiect de extindere a acestui parc tematic suedez şi ar urma să fie inaugurat pentru public mai târziu, în 2024.

Citeşte şi: Tânăr filmat în portbagajul unei maşini, cu un triunghi reflectorizant în mână

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS